Summertime!


Eindelijk heeft de zomer ons kikkerlandje gevonden! Prachtig Bevallen geeft je een aantal praktische tips die ervoor zorgen dat jij toch ontspannen zwanger de zomerhitte doorkomt.

Water

Een klein zwembadje (van de Action) of een teiltje, vul het met koud water en parkeer daar voor de komende tijd je voeten in. Ten eerste zorgt het koude water voor een betere doorbloeding in je voeten en onderbenen waardoor het eventuele vocht wat je vasthoudt snel weg is.

Daarnaast zorg je er ook voor dat je genoeg water drinkt zodat je niet uitgedroogd raakt en bijvoorbeeld hoofdpijn krijgt. Ook wanneer je borstvoeding geeft drink je zelf een hoop water en leg je je kindje vaker aan. Ben je al dat water beu? Neem dan een lekker stuk watermeloen of komkommer!

Relax!

Je hebt natuurlijk al een excuus om rustig aan te doen wanneer je zwanger bent, maar met temperaturen boven de 25 graden mag je nog relaxter aan doen. Bedenk je goed wat je vandaag echt moet doen en wat tot morgen of overmorgen kan wachten. Voetjes omhoog en genieten!

Zwemmen

Heb je de mogelijkheid om lekker te gaan zwemmen? Doen! Het koele water verkoelt je lijf en je bent daarnaast ook even het gewicht van je buik kwijt, dubbele bonus voor jou dus. Smeer je wel goed in zodat je een zwangerschapsmasker voorkomt.

En wil je echt relaxen in het zwembad? Huur dan de Holo Lilo bij Prachtig Bevallen. Dit is een luchtbed met een uitsparing erin voor je buik waardoor je heerlijk op je buik op/in het water kunt liggen! Neem contact met ons op voor de tarieven.

Tripje naar de bioscoop of supermarkt

Houd je het thuis echt niet meer uit? Pak je spullen en ga boodschappen doen, uitgebreid het nieuwe ijsassortiment bekijken met de vriezerdeur open? Doen! Of ga naar die film die je al een hele tijd wilde zien, nergens zo koel (koud) als in de bioscoop.

Homemade Airco

Heb je geen airco in je slaapkamer maar drijf je wel 's nachts je bed uit door de hitte? Geen probleem, Prachtig Bevallen legt je uit hoe je zelf een airco kunt knutselen voor de komende nachten. 

  • Plaats overdag een aantal flessen water in de vriezer. 
  • Zet de bevroren flessen water in een (lage) bak voor een ventilator, op deze manier heb je geen krom getrokken houten vloer wanneer je 's ochtends wakker wordt. 
  • Zet de ventilator aan en voila, een heerlijk koele bries!