Hypnobirthing®

Samen met je partner bereid je je voor op een liefdevolle en ontspannen geboorte. Wie wil dat nou niet? Schrijf je snel in voor de cursus Hypnobirthing® bij Prachtig Bevallen!

 • Boordevol nuttige informatie
 • Ontspannen bevallen
 • Samen met je partner
vol=vol!

Cursus Hypnobirthing®


Wil jij je ook samen met je partner ontspannen voorbereiden op de komst van jullie kindje door middel van Hypnobirthing®? Dat kan nu bij Prachtig Bevallen in Bergen op Zoom!
Je volgt met een vaste groep aanstaande ouders de Hypnobirthing® cursus. De cursus Hypnobirthing wordt gegeven door Michelle, erkend Hypnobirthing practitioner en doula.
De Hypnobirthing cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2,5 uur. De lessen worden wekelijks gegeven zodat jullie in korte tijd je optimaal kunnen voorbereiden op de komst van jullie kindje door middel van de verschillende Hypnobirthing technieken.

Tijdens de cursus Hypnobirthing® leer je:

 • Zonder angst van je zwangerschap en bevalling genieten. Op een positieve manier wordt je voorbereid op de komst van je kindje. Niet vanuit angst je zwangerschap en bevalling beleven maar vanuit vertrouwen en rust.
 • Interessante en up to date informatie. De hypnobirthing® cursus zit boordevol nieuwe en interessante informatie die ervoor gaat zorgen dat jij jouw bevalling de baas gaat zijn. Je leert hier waarom bepaalde houdingen en oefeningen zo belangrijk zijn en wat ze voor invloed hebben op de bevalling. Maar we gaan het ook hebben over hoe je keuzes maakt tijdens je zwangerschap en wat je opties en mogelijkheden hierin zijn.
 • Ontspannings-, en ademhalingstechnieken. Hypnobirthing® is een methode die gebaseerd is op diepe ontspanning. Tijdens de cursus oefen je verschillende technieken die ervoor zorgen dat jij samen met je partner ontspannen jullie kindje op de wereld gaat zetten.
 • Alles over de bevalling. Naast dat jullie allerlei handvatten krijgen waarmee je ontspannen van je zwangerschap en bevalling kunt gaan genieten leer je ook alles over het proces van de bevalling. Welke fases zijn er en welke ademhalingen zet je dan in, welke visualisaties kun je wanneer gebruiken en wat kun je verwachten van de bevalling.
 • Heel veel praktische handvatten voor jou en je (geboorte)partner. Hypnobirthing® is de cursus om samen met je (geboorte)partner te volgen, je bereidt je namelijk samen voor op de komst van jullie kindje. Niet zweverig maar juist ontzettend praktisch met handvatten waar je direct mee aan de slag kunt gaan om je tijdens de zwangerschap al vol vertrouwen voor te bereiden op de komst van jullie kindje!

De cursus Hypnobirthing® is inclusief:

 • 5 bijeenkomsten van 2,5 uur.
 • Het Nederlandstalige boek Hypnobirthing®, inclusief audio oefeningen.
 • Uitgebreide cursus reader.
 • Verschillende ontspanningsoefeningen en visualisaties, waaronder de Regenboog ontspanning, op mp3 (Nederlands).

Review van cursisten:

  Vannacht om 3.08 uur is onze tweede dochter geboren. Na al wat weken regelmatig voorweeen is ze heel vlot thuis geboren, ik ben staand kunnen bevallen en heb haar zelf kunnen pakken! Mijn partner en ik hebben het echt samen kunnen doen (de verloskundige en kraam waren er ook maar heel kort van te voren en zeiden ook dat ze niets hebben hoeven doen) en dat was prachtig. (En geen scheurtjes, hechtingen of rare nabloedingen!). We hebben heel vaak van 40 terug geteld, gewandeld, op de bal gezeten en uiteindelijk staand bevallen.

Review van verloskundige:

  Ik heb deze cursus gevolgd omdat ik meer inzicht wilde vergaren in de filosofie en methode van hypnobirthing.
  Ik heb gezien hoe vrouwen leren om samen te werken met hun lichaam, en zij leren ontspanningsmethodes aan die ervoor zorgen dat jij het gevoel van controle behoud tijdens je bevalling. Deze manier van ontspanning is niet wat je weleens op televisie ziet!

  Door deze ontspanning kan de bevalling vaak sneller gaan met minder complicaties en wordt er minder vaak gekozen voor pijnstilling. Deze cursus wordt in koppelvorm gegeven zodat je (geboorte) partner en jij optimaal zijn voorbereid door middel van oefeningen, realistische en theoretische informatie over hoe je lichaam en hoe een bevalling werkt. Vrouwen en hun partners kijken vaak positiever terug op hun bevalling en ontwikkelen minder depressieve gevoelens na de geboorte.

  Het heeft mij als verloskundige hele andere inzichten gegeven, over hoe een bevalling en geboorte anders ingericht kan worden. Het is optimale voorbereiding voor jou en je (geboorte)partner op de komst van jullie kindje!

Schrijf je nu in!

Helaas, momenteel kun je je niet inschrijven voor de cursus HypnoBirthing

Ja, ik schrijf me nu in voor de cursus 'Hypnobirthing' bij Prachtig Bevallen.

Na aanmelden ontvang je een bericht van ons dat jouw aanmelding goed is ontvangen en alle praktische informatie over de start van de cursus.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wanneer kan ik mij voor Hypnobirthing het beste aanmelden?

Hypnobirthing kun je het beste starten tussen de 20 en 32 weken zwangerschap, op deze manier heb je genoeg tijd om je voor te bereiden op de bevalling. Aanmelden doe je het beste op tijd aangezien de cursussen altijd snel volzitten, er komen namelijk aanmeldingen binnen vanuit Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda, Belgie en Zeeland.Houdt de cursusdata goed in de gaten om op tijd jouw plekje te reserveren in een van onze zwangerschapscursussen!

Mag ik ook mijn zus, vriendin of moeder meenemen naar de hypnobirthing® cursus?

Absoluut, neem de geboortepartner mee die aanwezig zal zijn bij de geboorte van je kindje. Op deze manier heb jij jouw persoonlijke coach die op de hoogte is van alles wat jij geleerd hebt.

Wordt hypnobirthing® vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Door verschillende zorgverzekeraars wordt de hypnobirthing® cursus (gedeeltelijk) vergoed. Kijk dit altijd zelf na!

Is er de mogelijkheid om na de hypnobirthing® cursus mijn geboorteplan door jou na te laten kijken of een individuele sessie in te plannen ter voorbereiding op de geboorte?

Absoluut, onze begeleiding stopt niet wanneer de cursus afloopt. Bij Prachtig Bevallen zijn er genoeg mogelijkheden om je persoonlijk nog verder voor te bereiden op de komst van je kindje.