Zwangerschapsyoga

Ben jij zwanger en wil je bewust ontspannen van je zwangerschap genieten en je voorbereiden op de geboorte van je kindje? Dan is de cursus Zwangerschapsyoga van Prachtig Bevallen in Bergen op Zoom echt iets voor jou!

  • Positief en ontspannend
  • Vol zelfvertrouwen zwanger zijn
  • Gezellige groepscursus
vol=vol!

Zwangerschapsyoga Bergen op Zoom


Zwangerschapsyoga 2.0! Dat is de cursus zwangerschapsyoga bij Prachtig Bevallen in Bergen op Zoom.
Je volgt met een vaste groep aanstaande mama's de zwangerschapsyoga cursus. Tijdens de yoga bereid je je voor op de aankomende geboorte van jullie kindje, krijg je ontzettend veel zelfvertrouwen door alle kennis die je op doet en je leert ook nog eens andere mama's kennen waar je je ervaringen voor en na de bevalling mee kunt delen.
De yoga cursus bestaat uit 8 yoga lessen van ongeveer 1,5 uur.

Tijdens de cursus zwangerschapsyoga leer je:

  • Zelfvertrouwen en ontspanning.Tijdens de ene helft van elke yoga les leer je praktische yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en technieken die jou tijdens je zwangerschap en bevalling een gevoel van zelfvertrouwen en ontspanning geven. Op deze manier leer jij jouw veranderende lichaam, onder andere door middel van yoga, echt goed kennen!
  • Interessante en up to date informatie. De andere helft van de yoga les zit boordevol nieuwe en interessante informatie die ervoor gaat zorgen dat jij jouw bevalling de baas gaat zijn. Je leert hier waarom bepaalde houdingen en oefeningen zo belangrijk zijn en wat ze voor invloed hebben op de bevalling. Maar we gaan het ook hebben over hoe je keuzes maakt tijdens je zwangerschap en wat je opties en mogelijkheden hierin zijn.
  • Fysieke en mentale handvatten. Zwangerschapsyoga bij Prachtig Bevallen is geschikt voor zwangeren met en zonder yoga ervaring aangezien we ons vooral gaan richten op dat uit de yoga wat jij kunt gebruiken tijdens je zwangerschap en bevalling. Naast dit alles zal er genoeg ruimte zijn voor jouw persoonlijke ervaringen en vragen.
  • Twee partnerlessen vol praktische tips. De vijfde en zesde les van de yoga cursus staan in het teken van de partnerles. Geen pufclub waar mannen mee moeten puffen of yoga oefeningen moeten doen maar twee avonden vol praktische informatie en tips zodat de partners ook echt begrijpen wat er tijdens de geboorte gaat gebeuren en hoe ze samen met jou hier een mooie ervaring van kunnen maken. Je partner gaat de verschillende ontspanningstechnieken leren die jij dan al onder de knie hebt, hij leert hoe hij jou fysiek (door bijvoorbeeld massage en accupressuur) en mentaal (door bijvoorbeeld visualisaties maar ook het leren bewaken van jouw persoonlijke ruimte) kan ondersteunen tijdens de verandering die jullie door gaan maken om ouders te worden.

Schrijf je nu in!

Helaas, momenteel kun je je niet inschrijven voor de cursus Zwangerschapsyoga

Ja, ik schrijf me nu in voor de cursus 'Zwangerschapsyoga' bij Prachtig Bevallen.

Na aanmelden ontvang je een bericht van ons dat jouw aanmelding goed is ontvangen en alle praktische informatie over de start van de cursus.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wanneer kan ik mij voor zwangerschapsyoga het beste aanmelden?

Zwangerschapsyoga kun je het beste starten tussen de 25 en 30 weken zwangerschap, op deze manier heb je genoeg tijd om je voor te bereiden op de bevalling. Aanmelden doe je het beste zo op tijd aangezien de yoga cursussen altijd snel volzitten.Houdt de cursusdata goed in de gaten om op tijd jouw plekje te reserveren in een van onze zwangerschapscursussen!

Mag ik ook mijn zus, vriendin of moeder meenemen naar de partnerlessen?

Absoluut, wanneer je partner niet aanwezig kan zijn bij de bevalling is het heel fijn om een andere geboortepartner te hebben die jou kan ondersteunen. Het samen volgen van de partnerlessen is een mooie stap in deze gekozen richting.

Wordt de yoga vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Door verschillende zorgverzekeraars wordt de yoga cursus (gedeeltelijk) vergoed onder het kopje zwangerschapscursus in je aanvullende verzekering. Kijk dit altijd zelf na!

Wat is het verschil tussen de zwangerschapyoga cursus van Praktijk Prachtig Bevallen en andere zwangerschapsyoga in regio Bergen op Zoom?

Zwangerschapsyoga bij Prachtig Bevallen bestaat uit praktische yogaoefeningen en ontspanningstechnieken en een deel voorlichting over de zwangerschap en bevalling. Je ontvangt alle kennis en informatie die ik heb verzameld in mijn werk als doula. Een ander verschil is dat de lessen van onze zwangerschapsyoga cursus 1,5 uur duren in plaats van 1 uur en wordt gegeven in kleine groepen (maximaal 9 aanstaande mama's) waardoor er veel persoonlijke aandacht is en ruimte voor je vragen en ervaringen. Op deze manier bouw je echt een band op met je medecursisten waardoor de essentie van de cursus zwangerschapsyoga alleen maar wordt versterkt!

Is er de mogelijkheid om na de yoga cursus mijn geboorteplan door jou na te laten kijken?

Absoluut, ik vind het ontzettend belangrijk dat jullie de ondersteuning krijgen die jullie nodig hebben. Na de cursus mag je me altijd jullie persoonlijk geschreven geboorteplan mailen zodat ik het nakijk op volledigheid en correctheid.

Ik vond de yoga zo fijn, ik zou graag meer persoonlijke begeleiding van jou krijgen tijdens mijn zwangerschap en bevalling. Is dit mogelijk?

Zeker, het is mogelijk om persoonlijke zwangerschapsbegeleiding sessies in te plannen of je kunt kiezen voor mij als je doula tijdens jullie zwangerschap en bevalling. Op deze manier krijg je continu begeleiding waar je uit al mijn kennis, ervaring en vertrouwen in jullie kunt putten.

Waar kan ik meer informatie vinden over zwangerschapsyoga?

Je kunt op mijn site meer informatie vinden over zwangerschapsyoga. Lees waarom zwangerschapsyoga zo belangrijk is tijdens de zwangerschap, zwangerschapsyoga oefeningen tijdens de zwangerschap en de verschillende soorten yoga.