Prachtig Bevallen in 'Wij Jonge Ouders'

Prachtig Bevallen in 'Wij Jonge Ouders'

In het laatste nummer (mei 2016) van Wij Jonge Ouders is een artikel te vinden 'Bang voor de Bevalling? Daar kun je wat aan doen!'. In dit artikel heeft mijn ontzettend stoere cliënte Joanne het aangedurfd om haar ervaring met mijn begeleiding als doula te delen met heel zwanger Nederland! 

Joanne vertelt in Wij Jonge Ouders dat haar eerste bevalling een traumatische ervaring is geweest en dat ze nu alleen maar een rot ervaring heeft om naar terug te kijken. Door te kiezen voor mij als doula heeft ze het heft weer zelf in handen genomen en ervoor gezorgd dat deze bevalling, hoe deze ook gaat verlopen, een positieve en fijne start gaat zijn met hun tweede kindje.

Tijdens de begeleiding hebben we veel gepraat over waarom de vorige bevalling traumatisch voor haar was en waar ze behoefte aan zou hebben tijdens de volgende bevalling. Vanuit deze gesprekken is een prachtig geboorteplan geschreven en durfde ze het gesprek aan met de verloskundige waar ze haar wensen duidelijk kenbaar heeft gemaakt. Ze heeft hard gewerkt om vertrouwen in de komende bevalling te krijgen en is nu klaar voor de geboorte van hun tweede prachtbaby!