Alle cursussen gaan live en online door! Lees meer

Elle Tens


Wil je graag zonder medische pijnbestrijding bevallen maar ben je wel op zoek naar manieren om de weeen de baas te zijn? De Elle Tens is dan perfect voor jou! De Elle Tens is 100& veilig, vrij van bijwerkingen en zowel thuis als in het ziekenhuis te gebruiken.

Hoe werkt de Elle Tens?

  De Elle Tens zorgt ervoor dat door middel van elektroden, die je op je lange rugspieren plaatst, de zenuwbanen worden gestimuleerd. Dit onderbreekt het pijnsignaal naar de hersenen en stimuleert tegelijkertijd ook de aanmaak van grote hoeveelheden endorfines (lichaamseigen pijnstilling).

  De Elle Tens kun je al in de latente fase van je bevalling gaan gebruiken (zo rond de 2 a 3 cm ontsluiting). Door het gebruik van de Elle Tens kun je deze hormonen dus al vroeg in je bevalling aanmaken (zonder Tens komen deze pas rond de 5 a 6 cm ontsluiting vrij) en daardoor van alle voordelen hiervan gebruik maken!

Voordelen van de Elle Tens:

 • Natuurlijke pijnstilling.

 • Geen bijwerkingen.

 • Veilig voor jou en je kindje.

 • Wetenschappelijk bewezen effectief.

 • Eenvoudig in gebruik.

 • Thuis of in het ziekenhuis.

 • Minder vraag naar medische pijnbestrijding.

  Niet gebruiken wanneer je hartklachten of een pacemaker hebt.

  Niet gebruiken wanneer je (tijdens je bevalling) onder de douche gaat of in bad.

Schrijf je nu in!

Ja, ik schrijf me nu in voor de cursus '' bij Prachtig Bevallen.

Na aanmelden ontvang je een bericht van ons dat jouw aanmelding goed is ontvangen en alle praktische informatie over de start van de cursus.

Dank je wel

Je hebt je zojuist ingeschreven voor de cursus

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wanneer kan ik mij voor zwangerschapsyoga het beste aanmelden?

Zwangerschapsyoga kun je het beste starten tussen de 25 en 30 weken zwangerschap, op deze manier heb je genoeg tijd om je voor te bereiden op de bevalling. Aanmelden doe je het beste zo op tijd aangezien de yoga cursussen altijd snel volzitten.Houdt de cursusdata goed in de gaten om op tijd jouw plekje te reserveren in een van onze zwangerschapscursussen!

Mag ik ook mijn zus, vriendin of moeder meenemen naar de partnerlessen?

Absoluut, wanneer je partner niet aanwezig kan zijn bij de bevalling is het heel fijn om een andere geboortepartner te hebben die jou kan ondersteunen. Het samen volgen van de partnerlessen is een mooie stap in deze gekozen richting.

Wordt de yoga vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Door verschillende zorgverzekeraars wordt de yoga cursus (gedeeltelijk) vergoed onder het kopje zwangerschapscursus in je aanvullende verzekering. Kijk dit altijd zelf na!

Wat is het verschil tussen de zwangerschapyoga cursus van Praktijk Prachtig Bevallen en andere zwangerschapsyoga in regio Bergen op Zoom?

Zwangerschapsyoga bij Prachtig Bevallen bestaat uit praktische yogaoefeningen en ontspanningstechnieken en een deel voorlichting over de zwangerschap en bevalling. Je ontvangt alle kennis en informatie die ik heb verzameld in mijn werk als doula. Een ander verschil is dat de lessen van onze zwangerschapsyoga cursus 1,5 uur duren in plaats van 1 uur en wordt gegeven in kleine groepen (maximaal 9 aanstaande mama's) waardoor er veel persoonlijke aandacht is en ruimte voor je vragen en ervaringen. Op deze manier bouw je echt een band op met je medecursisten waardoor de essentie van de cursus zwangerschapsyoga alleen maar wordt versterkt!

Is er de mogelijkheid om na de yoga cursus mijn geboorteplan door jou na te laten kijken?

Absoluut, ik vind het ontzettend belangrijk dat jullie de ondersteuning krijgen die jullie nodig hebben. Na de cursus mag je me altijd jullie persoonlijk geschreven geboorteplan mailen zodat ik het nakijk op volledigheid en correctheid.

Ik vond de yoga zo fijn, ik zou graag meer persoonlijke begeleiding van jou krijgen tijdens mijn zwangerschap en bevalling. Is dit mogelijk?

Zeker, het is mogelijk om persoonlijke zwangerschapsbegeleiding sessies in te plannen of je kunt kiezen voor mij als je doula tijdens jullie zwangerschap en bevalling. Op deze manier krijg je continu begeleiding waar je uit al mijn kennis, ervaring en vertrouwen in jullie kunt putten.

Waar kan ik meer informatie vinden over zwangerschapsyoga?

Je kunt op mijn site meer informatie vinden over zwangerschapsyoga. Lees waarom zwangerschapsyoga zo belangrijk is tijdens de zwangerschap, zwangerschapsyoga oefeningen tijdens de zwangerschap en de verschillende soorten yoga.