Mijn doulatas

Mijn doulatas

Benieuwd wat er allemaal in mijn doulatas te vinden is die ik elke bevalling met mij meeneem om jou als aanstaande mama (en papa) optimaal te kunnen ondersteunen? Daar gaan we!

Fotocamera – Naast mijn handen, hart en hersenen is de camera het belangrijkste om bij te hebben tijdens jouw bevalling. Het maken van foto's tijdens het proces van de weeen (en hoe mooi deze worden opgevangen door jou) en de geboorte van jullie kindje hebben zo'n meerwaarde voor aanstaande ouders, helpen de verwerking van de bevalling te versnellen en zijn een mooi aandenken aan een prachtige ervaring.

Notitieboekje – Wanneer er tijd voor is schrijf ik tijdens de bevalling allerlei zaken op in mijn notitieboekje. Ik houd bij wanneer controles zijn geweest, wanneer je hebt geplast, je vliezen zijn gebroken en ik schrijf mooie momenten op voor in het geboorteverslag. Op deze manier hoef jij als barende mama of partner niet alle tijden en details te onthouden en kan ik deze doorgeven aan de verloskundige, gynaecoloog of verpleging zodat jullie je kunnen richten op de geboorte van jullie kindje!

Geboortebal, pindabal + hoes – Deze ligt bovenop in mijn tas omdat de geboortebal (of yoga/pilatesbal), aan het begin van de bevalling, erg prettig kan zijn om de weeen op op te vangen. Later in de bevalling, kan deze bal op allerlei verschillende manieren ingezet worden om jou als aanstaande mama een prettige houding aan te laten nemen en ruimte in het bekken te houden wat de ontsluiting weer bevordert. De pindabal is perfect in te zetten bij een ruggenprik. Omdat je door een ruggenprik minder bewegingsvrijheid hebt (die zo belangrijk is voor het bevorderen van de ontsluiting) kan ik je door middel van het gebruik van de pindabal toch verschillende houdingen aan laten nemen in bed die een positief effect hebben op de ontsluiting en je bekken.

Elle TENS – Dit geweldige apparaatje stimuleert de natuurlijke aanmaak van endorfines nog voordat het lichaam deze zelf aanmaakt! Er worden vier elektroden op de lange rugspieren (de spieren naast je wervelkolom) geplakt, deze elektroden stoten stroomstootjes uit die je hersenen voor de gek houden zodat er meer endorfines worden aangemaakt. Ook geven ze een naturlijke tegendruk bij bijvoorbeeld rugweeen. De Elle Tens is een vorm van pijnbestrijding die geen enkel negatief effect heeft op moeder en kind.

Rebozo – Deze Mexicaanse doek is perfect om ontspanning te kunnen bieden tijdens en tussen de weeen, om de ontsluiting te bevorderen en om het kindje de juiste positie te laten vinden in de buik. Ik gebruik de rebozo niet alleen tijdens de bevalling maar ook tijdens de gesprekken in de zwangerschap om de mama te laten ontspannen en leer de partner verschillende technieken om thuis te gebruiken!

Maar ook Dextro, honingrietjes, essentiële olien en vernevelaar, houten kammetjes, waterschoenen en snacks.

In de meeste gevallen zijn een groot deel van deze spullen niet nodig en doen de ouders het perfect samen in combinatie met mijn begeleiding, maar soms is er wat extra's nodig. Juist de gedachten aan mijn volle doulatas zorgt bij mama's voor rust en ontspanning, ze weten namelijk dat ik altijd iets te voorschijn kan 'toveren' om ze te ondersteunen in hun bevallingsproces.

Wil jij ook bevallen met mij aan je zijde voor continu begeleiding en gebruik maken van al mijn kennis? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en kies ook voor Prachtig Bevallen!