Hoe werkt de ElleTens?

De ElleTens is een klein maar fijn apparaatje met groots effect! Vele mama’s hebben de werking van de ElleTens al tijdens hun bevalling mogen ervaren en waren hier erg tevreden over. Maar hoe werkt de ElleTens nu precies en waarom werkt het voor veel aanstaande mama’s zo fijn?

T.E.N.S.

Tens staat voor Transcutane Electro Neuro Stimulatie. De ElleTens prikkelt als het ware de zenuwbanen op de plaatsen waar de elektroden worden geplaatst. Bij de ElleTens plaatst je in totaal vier elektroden op je lange rugspieren (de spieren die aan weerszijden van je ruggengraat van je bekken naar je schedel lopen). Twee net boven je bekken en twee onder je bhband. Deze elektroden zijn verbonden aan de ElleTens door middel van twee kabeltjes met ieder twee uitgangen.

ElleTens en je bevalling

Wanneer je de ElleTens aan zet voel je een lichte prikkeling, een beetje alsof je weer gevoel krijgt in een ledemaat wat sliep. Deze lichte prikkeling wordt door de hersenen als een grote hoeveelheid pijnprikkels geregistreerd en onze hersenen reageren daarop door het aanmaken van endorfinen, onze lichaamseigen pijnstilling.

Doordat deze endorfinen onder invloed van de ElleTens worden aangemaakt zullen de pieken van de weeën een stuk minder intens voelen dan voor het gebruik van de ElleTens.

Ons lichaam maakt tijdens de bevalling vanaf zo’n vijf a zes centimeter ontsluiting uit zichzelf endorfinen aan om er voor te zorgen dat de aanstaande mama’s de weeen aan kan tot het moment van geboorte. Het fijne van de ElleTens is is dat je deze al eerder (in de latente fase, nul tot vier centimeter ontsluiting) kunt gaan gebruiken waardoor je al veel eerder en sneller gebruik kunt maken van deze fijne endorfinen!

De ElleTens kun je de gehele bevalling blijven gebruiken en op de piek van een wee kun je ook nog gebruik maken van de zogenaamde ‘boost’ knop. Deze knop geeft nog net wat meer stimulatie waardoor er nog meer endorfinen worden aangemaakt.

Jouw persoonlijke ondersteuning

Daarnaast kun je de ElleTens zelf helemaal instellen, je kunt door middel van de knoppen op de ElleTens kiezen voor een sterkere of minder sterkere stimulatie. Deze kun je ook nog eens per twee elektroden instellen, helemaal naar jouw persoonlijke voorkeur.

De ElleTens is niet geschikt voor gebruik in het water maar kan wel heel goed gecombineerd worden met de douche of het bad.

De elektroden van de ElleTens worden geleverd op een folie waar de elektroden ook tussentijds (schoon) weer op terug geplaatst kunnen worden en later weer gebruikt kunnen worden.

Veilig voor moeder en kind

Het gebruik van de ElleTens is niet schadelijk voor moeder of kind aangezien er geen gebruik wordt gemaakt van chemische middelen die in het lichaam van de moeder worden toegediend. De ElleTens kan daarom thuis en in het ziekenhuis ingezet worden voor een fijne bevalling!