Daarom kies je natuurlijk voor een Doula

Tijdens je zwangerschap komt er een hoop (ongevraagde en soms onjuiste) informatie op je af. Dit kan overweldigend zijn en misschien vind je het lastig om te beslissen welke informatie voor jullie van waarde is en bruikbaar is voor jullie situatie. Als doula help ik jullie hierin keuzes te maken die bij jullie passen en jullie te informeren over zaken die voor jullie belangrijk zijn. Op deze manier kun je ontspannen van je zwangerschap en de naderende bevalling genieten.

As doula ga ik samen met jullie op zoek naar jullie ultieme bevallingservaring en informeer ik jullie over alle opties en mogelijkheden die er zijn, ook wanneer de bevalling eventueel anders loopt. Op deze manier ben je volledig geïnformeerd tijdens je bevalling, heb je alle keuzes die er zijn al gemaakt en hoeven jullie tijdens de bevalling alleen maar te richten op het op de wereld zetten van jullie kindje.

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat bevallingen waarbij een doula begeleiding en ondersteuning bood, resulteerden in:

  • 50% minder keizersnedes
  • 25% kortere duur van de bevalling
  • 60% minder verzoeken om een ruggenprik
  • 40% minder gebruik van chemische oxytocine ('inleiden')
  • 30% minder verzoeken om pijnbestrijding
  • 40% minder gebruik vacuümpomp
  • Meer tevredenheid na de bevalling
  • Verkleinde kans op een postpartum depressie

En nu, wie ben ik als doula?

Er zijn net zoveel verschillende zwangeren en bevallingen als doula's. Het belangrijkste is dat jullie een doula kiezen die bij jullie past en waar jullie je op je gemak bij voelen.
Ik vind het belangrijk als doula om je als aanstaande ouder vertrouwd te laten raken met de zwangerschap en de naderende bevalling. Ik informeer je over alle opties, mogelijkheden en keuzes die je hebt zodat je die weloverwogen kunt maken. Ik ben onbevooroordeeld over deze keuzes, ik juich je toe wanneer je thuis wilt bevallen in bad en ik juich je toe wanneer je in het ziekenhuis met een ruggenprik wilt bevallen. Het belangrijkste is dat jullie geïnformeerd zijn, achter jullie keuzes staan en met een positief gevoel terug kijken op de geboorte van jullie kindje.
Ik begeleid je graag wanneer je vragen hebt tijdens de zwangerschap, ook al gaan deze niet over de zwangerschap en bevalling maar misschien wel over zaken waar je je door je zwangerschap meer mee bezig houdt. Ik luister en ik ondersteun waar nodig, zowel voor, tijdens en na de bevalling.
Ik heb een groot netwerk van professionals om me heen waar ik jullie naar kan doorverwijzen wanneer hier behoefte aan is. Mijn doel is jullie uit te laten kijken naar de bevalling, jullie twijfels en onzekerheden weg te nemen en jullie te laten genieten van deze prachtige ervaring en de prachtige overgang naar mama en papa!

Waar kan ik meer lezen?

Wil je meer lezen wat ik voor je kan betekenen, wat een begeleidingstraject kost of wat een doula allemaal doet?