Wat is een doula*?


Een doula of geboortecoach is een professional die je tijdens je zwangerschap, je bevalling en in de periode erna op een niet-medische manier ondersteunt. Een doula blijft tijdens de gehele bevalling bij je en zorgt ervoor dat de wensen van jullie als ouders tijdens de bevalling zoveel mogelijk worden gerespecteerd.

* doula – Zeer coole vrouw die ervoor zorgt dat je tijdens de bevalling blijft voelen en vertrouwen: ‘ik kan het wél.’ Kiind magazine

En nu, wie ben ik als doula?

Er zijn net zoveel verschillende zwangeren en bevallingen als doula's. Het belangrijkste is dat jullie een doula kiezen die bij jullie past en waar jullie je op je gemak bij voelen.
Ik vind het belangrijk als doula om je als aanstaande ouder vertrouwd te laten raken met de zwangerschap en de naderende bevalling. Ik informeer je over alle opties, mogelijkheden en keuzes die je hebt zodat je die weloverwogen kunt maken. Ik ben onbevooroordeeld over deze keuzes, ik juich je toe wanneer je thuis wilt bevallen in bad en ik juich je toe wanneer je in het ziekenhuis met een ruggenprik wilt bevallen. Het belangrijkste is dat jullie geïnformeerd zijn, achter jullie keuzes staan en met een positief gevoel terug kijken op de geboorte van jullie kindje.
Ik begeleid je graag wanneer je vragen hebt tijdens de zwangerschap, ook al gaan deze niet over de zwangerschap en bevalling maar misschien wel over zaken waar je je door je zwangerschap meer mee bezig houdt. Ik luister en ik ondersteun waar nodig, zowel voor, tijdens en na de bevalling.
Ik heb een groot netwerk van professionals om me heen waar ik jullie naar kan doorverwijzen wanneer hier behoefte aan is. Mijn doel is jullie uit te laten kijken naar de bevalling, jullie twijfels en onzekerheden weg te nemen en jullie te laten genieten van deze prachtige ervaring en de prachtige overgang naar mama en papa!