Cursus Prachtig Bevallen


Ben je zwanger van je tweede of derde kindje en wil je dat deze bevalling je zelfvertrouwen gaat geven en een hoop positiviteit omdat je eerste bevalling niet is verlopen zoals je had gehoopt? Of weet je nu jullie voor de tweede (of derde) keer zwanger zijn welke informatie je nu meer nodig hebt dan andere zaken die wel weer bij een 'standaard' zwnangerschapscursus wordt besproken? Misschien zijn jullie wel juist op zoek naar een cursus die jullie met z'n tweeen kunnen doen omdat je weet hoe belangrijk het is om echt samen te bevallen.
Tijdens de cursus Prachtig Bevallen gaan jullie op ontdekkingstocht naar jullie droombevalling, hoe ziet deze eruit en wat is voor jullie belangrijk. En even belangrijk, wat gaat jullie plan B, C, D.... zijn?
De cursus Prachtig Bevallen is specifiek bedoeld voor ouders die zwanger zijn van hun tweede, (derde, vierde) kindje. De cursus bestaat uit 6 lessen van ongeveer 2 uur die om de week gegeven zullen worden in vast groepsverband. De groep zal uit maximaal vijf tot zes stellen bestaan zodat er genoeg ruimte en tijd is voor al jullie persoonlijke ervaringen en vragen.

tijdens de cursus leer je:

  • Voorlichting en up to date informatie.Een deel van de avond zal bestaan uit voorlichting over de zwangerschap, de geboorte en periode hierna. Je gaat bijvoorbeeld begrijpen welke hormonen een rol spelen tijdens de zwangerschap en bevalling en hoe je deze hormonen in je voordeel kunt gebruiken om een positieve bevalling te ervaren.
  • Praktische handvatten. Een deel van de les zullen we ook besteden aan het oefenen van praktische handvatten die jullie zowel op fysiek als op mentaal vlak in kunnen zetten. Denk aan ontspanningsoefeningen, visualisaties maar ook houdingen om de weeen op te vangen of om te persen.
  • Je ervaring als leermoment.Binnen de cursus Prachtig Bevallen gaat er meer dan genoeg tijd zijn om er achter te komen wat voor jullie belangrijk is voor de aankomende geboorte van jullie kindje. Wat is er tijdens je vorige bevalling gebeurd wat je erg prettig vond, wat is je overkomen en vond je helemaal niet fijn en waar heb je door deze ervaring behoefte aan om je goed te kunnen voorbereiden?
  • B.R.A.I.N. methode.Binnen de cursus leg ik veel aandacht op de rol van de partner tijdens de geboorte van jullie kindje, op deze manier kan je partner je zo goed mogelijk ondersteunen en bijstaan tijdens deze bijzondere ervaring. Ik ga jullie onder andere de B.R.A.I.N. methode uitleggen die er voor zorgt dat jij of je partner op een rustige manier een keuze kunnen maken voor, tijdens en na de geboorte van jullie kindje. Dit versterkt de positieve ervaring van de bevalling en zorgt ervoor dat jullie als team het ouderschap in gaan.
  • Jullie geboorteplan schrijven. Door alle kennis die je vergaard kun je een prachtig persoonlijk geboorteplan schrijven wat ik samen met jullie zal bespreken zodat jullie zeker weten dat al jullie wensen en voorkeuren duidelijk zijn bij de zorgverlener die op dat moment bij jullie bevalling aanwezig zal zijn. Wanneer jullie je gehoord voelen tijdens je bevalling zul je een positieve en krachtige start als ouder ervaren!

Schrijf je nu in!

Ja, ik schrijf me nu in voor de cursus 'Prachtig Bevallen' bij Prachtig Bevallen.

Na aanmelden ontvang je een bericht van ons dat jouw aanmelding goed is ontvangen en alle praktische informatie over de start van de cursus.

Dank je wel

Je hebt je zojuist ingeschreven voor de cursus Prachtig Bevallen

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wanneer kan ik de cursus het beste volgen?

De cursus is het beste in te plannen tussen de 25 en 34 weken zwangerschap, op deze manier heb je genoeg tijd om je voor te bereiden op de bevalling. Mocht je de cursus eerder of later in je zwangerschap willen volgen kan dit natuurlijk ook en zal ik mijn uiterste best doen om dit mogelijk te maken.

Kan ik de cursus ook met mijn zus, vriendin of moeder volgen?

Absoluut, wanneer je partner niet aanwezig kan zijn bij de bevalling is het heel fijn om een andere geboortepartner te hebben die jou kan ondersteunen. Het samen volgen van de cursus is een mooie stap in deze gekozen richting.

Wordt de cursus vergoedt door mijn zorgverzekeraar?

Ja. De cursus wordt door bijna alle zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoedt onder het kopje zwangerschapscursus in je aanvullende verzekering.

Is het mogelijk om de cursus Prachtig Bevallen prive te volgen bij jou?

Ja, dit is zeker mogelijk. Neem contact met me op via het contactformulier, via 0634115068 of info@prachtigbevallen.nl voor meer informatie hierover.

Ik vond de cursus zo fijn, ik zou graag meer persoonlijke begeleiding van jou krijgen tijdens mijn zwangerschap en bevalling. Is dit mogelijk?

Zeker, het is mogelijk om persoonlijke zwangerschapsbegeleiding sessies in te plannen of je kunt kiezen voor mij als je doula tijdens jullie zwangerschap en bevalling. Op deze manier krijg je continu begeleiding waar je uit al mijn kennis, ervaring en vertrouwen in jullie kunt putten.

Wat zeggen anderen

Na een hele lastige eerste bevalling heeft Jackelien mij erg geholpen om vertrouwen te krijgen in mijzelf en in mijn lichaam. En ze heeft ons geholpen om samen te kijken naar wat wij fijn zouden vinden tijdens de bevalling, en niks wat in Jackelien haar ogen niet kan! Hierdoor heb ik de maanden naar de bevalling toe zonder angsten geleefd en ben ik vol vertrouwen de bevalling in gegaan! De bevalling heb ik deze keer als een prachtige bevalling ervaren!