Zwangerschapscursus voor alleenstaande zwangeren


2 Handen Op 1 Buik is een zwangerschapscursus speciaal voor alleenstaande (aanstaande) mama’s. Tijdens deze cursus krijg je alle informatie die je nodig hebt om je bevalling vol zelfvertrouwen tegemoet te gaan en leer je andere vrouwen kennen die ook alleen aan dit grote avontuur zijn begonnen.
De cursus bestaat uit 6 lessen van 2 uur en een terugkomles wanneer alle mama’s zijn bevallen. De cursus 2 handen op 1 buik wordt in kleine groepen gegeven zodat er veel persoonlijke aandacht voor je is, van mij en van je medecursisten.

tijdens de cursus 2 handen op 1 buik leer je:

  • Op jouw situatie afgestemde informatie. Een deel van de les zal bestaan uit praktische informatie. Hoe organiseer je de geboorte van je kind op die manier dat je er van te voren al optimaal vertrouwen in hebt? welke wensen zet je in je geboorteplan, wie vraag je om erbij te zijn?
  • Praktische tips. Ook zullen we tijdens de cursus veel aandacht besteden aan praktische oefeningen ter voorbereiding op de bevalling. Hoe blijf je ontspannen, welke houdingen kun je aannemen waar jij je prettig bij voelt.
  • Ervaringen en informatie delen. Het andere deel van de cursus bestaat uit het uitwisselen van tips en ervaringen over praktische zaken rondom het alleenstaand moederschap. Je gaat een bijzondere periode tegemoet en het horen van de ervaringen van de andere aanstaande moeders kan je nog meer vertrouwen geven (en je aan het denken zetten over jouw zwangerschap en bevalling).

Schrijf je nu in!

Ja, ik schrijf me nu in voor de cursus '2 handen op 1 buik' bij Prachtig Bevallen.

Na aanmelden ontvang je een bericht van ons dat jouw aanmelding goed is ontvangen en alle praktische informatie over de start van de cursus.

Dank je wel

Je hebt je zojuist ingeschreven voor de cursus 2 handen op 1 buik

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wanneer kan ik de cursus het beste volgen?

De curus is het beste in te plannen tussen de 25 en 34 weken zwangerschap, op deze manier heb je genoeg tijd om je voor te bereiden op de bevalling. Mocht je de cursus eerder of later in je zwangerschap willen volgen kan dit natuurlijk ook en zal ik mijn uiterste best doen om dit mogelijk te maken.

Wordt de cursus vergoedt door mijn zorgverzekeraar?

Ja. De cursus wordt door bijna alle zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoedt onder het kopje zwangerschapscursus in je aanvullende verzekering.

Is er de mogelijkheid om na de cursus mijn geboorteplan door jou na te laten kijken?

Absoluut, ik vind het ontzettend belangrijk dat jullie de ondersteuning krijgen die jullie nodig hebben. Na de cursus mag je me altijd jullie persoonlijk geschreven geboorteplan mailen zodat ik het nakijk op volledigheid en correctheid.

Ik vond de cursus zo fijn, ik zou graag meer persoonlijke begeleiding van jou krijgen tijdens mijn zwangerschap en bevalling. Is dit mogelijk?

Zeker, het is mogelijk om persoonlijke zwangerschapsbegeleiding sessies in te plannen of je kunt kiezen voor mij als je doula tijdens jullie zwangerschap en bevalling. Op deze manier krijg je continu begeleiding waar je uit al mijn kennis, ervaring en vertrouwen in jullie kunt putten.

Ik woon niet in de buurt van Bergen op Zoom, wordt de cursus 2 handen op 1 buik ook in andere regio's gegeven?

De cursus 2 Handen Op 1 Buik wordt op meerdere locaties aangeboden. Kijk op wwww.2handenop1buik.com voor meerdere locaties. Staat de regio van jouw keuze er niet bij maar zou je graag een bijeenkomst in jouw buurt willen bijwonen, neem dan contact op. We proberen een geschikte docent voor je te vinden.