Alle cursussen gaan live en online door! Lees meer

Kies hier je Zwangerschapscursus!

Elke zwangerschapscursus van Prachtig Bevallen is uniek, net zoals jij.

Zwangerschapsyoga

De zwangerschapscursus voor nieuwe mama's!

positief en ontspannend
vol zelfvertrouwen zwanger zijn
gezellige groepscursus
meer info

Prachtig bevallen

Opfriscursus voor ouders die al een bevalling hebben ervaren

Inspirerend en motiverend
samen met je partner
intieme groepscursus
meer info

Relax, je krijgt een kindje

Zwangerschapsmassage
Massage tijdens de bevalling
Babymassage
meer info

Zwangerschapscursussen bij Prachtig Bevallen


Je bent zwanger, gefeliciteerd! Je hebt de controles geregeld bij de verloskundige of gynaecoloog, misschien heb je de kraamzorg al geregeld en je bent nu op zoek naar een zwangerschapscursus die echt bij jou past zodat je je goed kunt voorbereiden op de geboorte van jullie kindje. Prachtig Bevallen biedt uiteenlopende zwangerschapscurssussen aan omdat alle aanstaande ouders uniek zijn, net zoals onze cursussen.

Zwangerschapsyoga 2.0

Verwacht je je eerste kindje en wil je naast heldere voorlichting ook oefenen met ademhalingen, houdingen en ontspanning? Dan is de zwangerschapscursus zwangerschapsyoga bij Prachtig Bevallen iets voor jou! Elke les duurt 1,5 uur, wordt in vast groepsverband gegeven en bereidt jou perfect voor op de naderende geboorte van je kindje. Nadat alle kindjes geboren zijn plannen we ook nog eens een terugkom moment in waar je met de andere mama's bij kunt praten en je geboorte ervaring kunt delen!

Cursus Prachtig Bevallen

Maar misschien ben je nu wel zwanger van je tweede of derde kindje, weet je in grote lijnen hoe een zwangerschap en bevalling verloopt maar wil je je daardoor ook juist nog beter voorbereiden op de komende geboorte van jullie kindje. Je weet nu immers welke impact de komst van een kindje gaat hebben op jou, je partner en jullie leven! Dan kies je voor de cursus Prachtig Bevallen, deze cursus is speciaal ontwikkeld voor ouders die al ervaringsdeskundige zijn. We gaan dieper in op de zwangerschap en de bevalling en we gebruiken jullie eerdere bevalling als uitgangspunt voor de geboorte van jullie volgende kindje. Wat vond je juist prettig en wat wil je volgende keer absoluut voorkomen?

2 handen op 1 buik

Een unieke zwangerschapscursus in regio Bergen op Zoom, Roosendaal en Breda is de cursus 2 Handen op 1 Buik die door Prachtig Bevallen wordt georganiseerd. Deze landelijke zwangerschapcursus is speciaal ontwikkeld voor alleenstaande mama's. Tijdens deze cursus krijg je alle handvatten toegereikt om vol zelfvertrouwen je bevalling tegemoet te gaan en leer je ook andere alleenstaande mama's kennen. Binnen de cursus is er ruimte om ervaringen met elkaar te delen, elkaar tips te geven en je vragen te stellen aan andere gelijkgestemden.

Relax, je krijgt een kindje!

De massagecursus 'Relax, je krijgt een kindje' is een mooie aanvullende cursus op een van de andere zwangerschapscursussen van Prachtig Bevallen. Deze cursus is er vooral op gericht om jou als aanstaande mama heerlijk te laten ontspannen tijdens je zwangerschap en bevalling. Ook leer je in de laatste les hoe je je kindje na de geboorte kunt masseren! Een must voor alle aanstaande ouders die weten dat zwanger zijn en bevallen iets is wat je samen doet en waar je ook van mag genieten!