Hoi aanstaande mama,

Hoe gaat het met je? Zoals je hoogstwaarschijnlijk hebt gezien of gelezen zijn de coronabesmettingen en ook de ziekenhuisopnames en sterftecijfers weer aan het stijgen waardoor maatregelen zijn aangescherpt in Nederland en de landen om ons heen.

Om deze reden heeft Prachtig Bevallen besloten om de zwangerschapsyogacursus voorlopig online te blijven geven.

Ik snap dat dit misschien een teleurstelling of juist een opluchting voor je kan zijn. Deze keuze is ook zeker niet over een nacht ijs gegaan maar Prachtig Bevallen voelt zich verantwoordelijk voor alle zwangeren (en ongeboren kindjes) die er bewust voor hebben gekozen om zich bij ons ontspannen en vol vertrouwen en kennis voor te bereiden op de geboorte van hun kindjes.

Met het groeiende aantal besmettingen vind ik het niet verantwoord om ruim 1,5 uur in dezelfde ruimte te verblijven (ondanks de 1,5 m maatregel waar we ons natuurlijk aan houden) terwijl ventilatie een steeds grotere rol lijkt te spelen in de kans op besmetting. We zien dat besmettingen vooral, naast het niet na leven van de maatregelen, voorkomen bij groepen die in binnenruimtes langere tijd bij elkaar zijn geweest.

Gaat mijn cursus online zwangerschapsyoga nu wel net zo leuk en goed zijn zul je je misschien afvragen? Sinds maart geef ik de cursus zwangerschapsyoga al live online en dit is voor alle groepen (en dat waren er behoorlijk wat!) heel goed bevallen. (Op de Facebookpagina van Prachtig Bevallen kun je een aantal ervaringen hierover lezen van oudcursisten).
De online cursus zorgt er ook voor dat je al je lessen kunt blijven volgen ondanks verkoudheidsklachten of quarantainemaatregelen. Op deze manier kun je door gaan met je voorbereiding op de komst van je kindje!

Hoe ziet de live online cursus er nu precies uit?

  • Voorafgaand aan de start van de cursus ontvang je van mij per post een uitgebreide reader en cadeautje, omdat ik het zo fijn vind dat ik je mag voorbereiden op de komst van je kindje :).
  • Wekelijks heb je met je yogagroep een online ontmoeting via Zoom. De cursustijden zijn niet veranderd. De les start dus elke week op jouw gekozen dag om 19.30 uur.
  • Prachtig Bevallen staat voor verbinding. Net zoals in de studio volg je de cursus als groep, we zien elkaar dus tijdens de Zoom ontmoeting en daardoor leren we elkaar ook kennen (en nog makkelijker namen onthouden nu iedereens naam onder in het scherm staat ;)).
  • Ik zal elke les een onderwerp bespreken om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de komst van je kindje (denk aan thema's zoals wee├źn, je bekken en bekkenbodem, het geboorteplan, contact maken met je kindje etc.). Tijdens de les en daarna mag je altijd al je vragen stellen hierover. Ons contact houdt niet op nadat Zoom wordt afgesloten :).
  • De partnerlessen zijn ook via Zoom, heerlijk vanuit je eigen comfortabele bank of stoel! Zo kun je samen met je partner alle informatie in je opnemen om je samen goed voor te bereiden op de geboorte van jullie kindje. (De partnerles had ook in de live cursus online geweest geweest i.v.m. de hoeveelheid personen die in de studio kunnen.)
  • Je ontvangt op de dag dat je online ontmoeting is ook de YouTube link naar je yogales. Het voordeel hier aan is, hoorde ik meerdere malen van cursisten van de afgelopen groepen, dat je de les kunt volgen wanneer dit jou uitkomt. De een vindt het namelijk heerlijk om de les voor het slapen te doen en de ander voelt zich juist veel fitter in de ochtend of in het weekend.
  • Tijdens de online ontmoeting en in de yogales geef ik je duidelijke instructies om de yoga oefeningen correct uit te voeren. Bij elke oefening wordt uitgebreid uitleg gegeven en aanpassingen gegeven wanneer je bijvoorbeeld last hebt van bepaalde zwangerschapskwalen.
  • Vanaf de eerste les wordt er ook een whatsapp groep aangemaakt. In deze whatsappgroep kun je al je vragen aan elkaar stellen over de zwangerschap maar ook juist de leuke dingen met elkaar delen zoals goede controles, foto's van het babykamertje, tips etc. Na de cursus blijft deze groep doorgaan zodat je ook de geboorte van je kindje, bevallingsverhaal en tips en trucs kunt delen als nieuwe mama. Ik heb gemerkt dat deze whatsappgroepen in deze coronaperiode nog veel meer worden gebruikt dan voor de crisis en dit is echt super om te zien!

Ik hoop je bij deze even voldoende te hebben geïnformeerd over de stand van zaken.
Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag!

Liefs, Jackelien