Alle cursussen gaan live en online door! Lees meer

Overtijdbehandeling


De beste plek voor je baby is in jouw buik en wanneer je kindje er klaar voor is zal hij of zij geboren worden maar... ben je 40 weken zwanger en wil je strippen of een inleiding in het ziekenhuis voorkomen of zijn je vliezen gebroken maar heb je (nog) geen weeën?
Maak dan een afspraak voor een overtijdbehandeling bij Prachtig Bevallen!

De behandeling

De overtijdbehandeling bij Prachtig Bevallen is een behandeling die speciaal ontwikkeld is om jouw lichaam net dat extra zetje te geven om de bevalling op een zachte en vriendelijke manier te starten. Door middel van massage, acupressuur en aromatherapie stimuleren we jouw lichaam op een hele fijne en ontspannen manier.

Oxytocine

Zoals je misschien al weet is oxytocine een van de belangrijkste hormonen binnen het geboorteproces. Oxytocine zorgt ervoor dat je baarmoeder samen gaat trekken en de weeën starten. Oxytocine is ook het hormoon wat vrij komt wanneer je je op je gemak voelt en wanneer je aangeraakt wordt. De overtijdbehandeling van Prachtig Bevallen bestaat uit een ontspannende zwangerschapsmassage op de prenatale massagetafel (waardoor je weer heerlijk op je buik kunt liggen) in combinatie met acupressuur en aromatherapie. Ook neem ik ruim de tijd voor jou en je eventuele vragen over de naderende behandeling. Bevallen is namelijk letterlijk loslaten, zowel mentaal als fysiek. Vaak zie ik dat in de nacht of dag na de overtijdbehandeling de bevalling start.

Behandeling aan huis

Zijn je vliezen gebroken of zie je het niet meer zitten om op pad te gaan na je uitgerekende datum? Dan is het ook mogelijk dat ik naar je toe kom om de overtijdbehandeling te geven. De prijs hiervoor is exclusief reiskosten (deze bereken ik vanaf 15 km vanaf mijn praktijk in Bergen op Zoom). Het is ook mogelijk de overtijdbehandeling in te plannen wanneer je al met je inleiding bezig bent (je bent bijvoorbeeld thuis met een ballonkatheter of hormoonveter). Wil je dat ik je partner de verschillende technieken leer om jou te blijven ondersteunen tijdens het starten van de bevalling? Dat is ook mogelijk!

VEEL GESTELDE VRAGEN

Ik ben 37 weken zwanger en het zwanger zijn helemaal beu, kan ik een overtijdbehandeling boeken?

Een zwangerschap duurt niet voor niets zo lang als het duurt. De beste plek voor je kindje is je buik en een bevalling opwekken voordat jouw lijf en je kindje daar klaar voor zijn past niet binnen mijn visie. Ik wil wel graag met je in gesprek over hoe we je zwangerschap de laatste weken dragelijker voor je kunnen maken en wat er misschien nog meer speelt behalve je zwangere buik. Ook kan een onstpannende zwangerschapsmassage bij mij in de praktijk rust en ontspanning bieden tijdens de laatste weken van je zwangerschap.

Mijn inleiding staat al gepland, kan ik dan toch nog een overtijdbehandeling in plannen?

Absoluut! Een overtijdbehandeling kan de bevalling opwekken of de inleiding vergemakkelijken.

Wat zeggen anderen

Ik wil echt dat je weet dat de behandeling bij jou heel veel met me heeft gedaan. Ik was heel de zwangerschap bezig met al het medische. En liggend op de tafel bij jou kreeg ik in mijn hoofd eindelijk ruimte om uit te kijken naar de baby. Ik voelde (en ik schaam me haast om het te moeten zeggen) op dat moment voor het eerst liefde voor het kindje in mijn buik ipv alleen maar angst. En heb daarna dan ook heel wat tranen gelaten. Na de massage voelde ik eindelijk: "kom maar ventje je bent zo ontzettend welkom"...... Die knop moest echt omgezet worden. 1000 maal dank voor je hulp daarbij!